ZAM 4 Map
Hoogtepunten
  • Kafue Rivier
  • Fig Tree Bush Camp
  • Busanga Plains
  • Vervoer over de weg
  • Te verlengen met de Victoria Watervallen
Prijsindicatie

€ 7.525

Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.525)
– ontvangst team ter plaatse
– alle genoemde transfers
– 7 nachten volpension, drankjes en activiteiten
– entreegelden nationale parken

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties
– Eventuele visa

Interesse?

Wilt u ook het bush gevoel ervaren en de uitgestrekte vlaktes van de Busanga Plains in het Kafue National Park verkennen?

Het onbekende Kafue National Park

Onbekend Zambia

Het Kafue National Park is zelfs voor de ervaren safari reizigers een onbekende bestemming. En onterecht! Dit bijzondere park heeft u veel diversiteit te bieden en vooral exclusiviteit! Er zijn maar een gering aantal lodges in het park, waardoor u bijna nooit een ander safari voertuig tegenkomt tijdens uw safari. De bush is helemaal voor u alleen!

Bereikbaarheid

Het Kafue National Park is vanuit Livingstone en Lusaka per transfer over de weg bereikbaar. Daarnaast hebben de eigenaren van diverse lodges in Kafue de handen ineen gesloten en samen een vliegtuig gekocht, zodat u nu ook per vliegtuig naar de diverse locaties kunt reizen.
In deze reis gaat u vanuit Lusaka per transfer op en neer naar uw eerste accommodatie. De transfers tussen de lodges worden uitgevoerd in een safari voertuig.

Reizen met kinderen

In Zambia worden vaak wandelsafari’s georganiseerd. Hierbij is het (afhankelijk van de gids) vaak niet toegestaan om kinderen onder de 12 jaar mee te nemen op deze safari’s. Wilt u toch graag met uw kinderen naar Zambia dan is dat zeker mogelijk. Bij de keuze van de lodges, kan ik hier rekening mee houden.

Kafue National Park

Dit bijzondere park heeft een speciale plaats in mijn hart gekregen. Het is het grootste nationale park van Zambia en een van de grootste in Afrika! Kafue is ook het oudste park van Zambia, het lijkt of hier de tijd heeft stilgestaan en als je hier bent geeft het je een puur wildernis gevoel.
Als toerist kunt u maar een klein gedeelte van dit park bezichtigen, waardoor vele dieren geheel vrij van de menselijke invloeden kunnen leven. Omdat dit zo’n enorm park is, vindt u hier ook veel diversiteit in natuur en dus ook in wild life.
Kafue was tot in de jaren 80 van de vorige eeuw ook een van de beroemdste parken van Afrika en na een periode van verwaarlozing en stropen, heeft het park sinds 2000 na hard werken en goede samenwerkingsverbanden tussen de Zambiaanse Wildlife autoriteiten en het Kafue Park zijn faam terug verworven.

Kafue Rivier

Na aankomst in Lusaka heeft u direct een transfer naar het Kafue National Park. Mocht u het prettig vinden eerst even te acclimatiseren in een comfortabele lodge in Lusaka, dan maak ik dit graag voor u in orde.
De eerste nacht verblijft u in Mukambi Safari lodge aan de Kafue Rivier. Deze centrale regio wordt ook wel de toegangspoort tot Kafue genoemd. De uitgestrekte grasvlaktes worden afgewisseld met bossen, palmen en waterstroompjes. Hier leven veel verschillende soorten antilopen zoals de sable, roan, defassa waterbuck, lichtenstein’s hartewens en nog vele meer. Daarnaast kunt u tijdens de gamedrives ook katachtigen spotten. Omdat Mukambi aan de rivier ligt, kan ik u ook een bootsafari aanbevelen. Er is toch niets mooiers dan met een drankje in de hand de zon te zien ondergaan met uitzicht op de rivieroever waar de dieren komen drinken.

Fig Tree Bush Camp

Om nog meer van dit centrale gedeelte van Kafue te kunnen genieten en het echte bush gevoel te ervaren, verblijft u twee nachten in het Fig Tree Bush Camp. De 4 kamers zijn gebouwd op 3 meter hoge platforms in de bomen. Hierdoor heeft u prachtig uitzicht over de vlakte of over de uitlopers van de Shisimba rivier. De lunch wordt gebruikt op de rivierbedding in de schaduw van de bomen, waarna u heerlijk kunt relaxen in de grote hangmat op het strandje. Het kamp wordt elk jaar na de regentijd weer opnieuw opgebouwd. De Nederlandse eigenaar Edjan zorgt voor het onderhoud van het park en maakt zelfs nieuwe wegen die hij eerst te voet ontdekt. Hierdoor kunt u ook in deze omgeving prachtige game drives maken.

Busanga Plains

In het noorden van het Kafue National Park ligt het onbekende en relatief onbereikbare Busanga Plains. Hier heeft Edjan ook een prachtige, seisoensgebonden bush camp gebouwd; Busanga Plain Camp. Dit gebied van Kafue staat bijna 8 maanden per jaar onder water, wat het toeristisch seizoen erg kort maakt. Van juli tot en met oktober is het camp geopend en kunt u safaris in dit gebied ondernemen. De gamedrive vanuit Fig Tree Camp naar Plains Camp neemt een dag in beslag, maar is een belevenis op zich. U gaat dwars door een bosrijke gebied en komt uiteindelijk uit bij de grasvelden van Busanga.
De graslanden worden begrazen door soms honderden rode Lechwe’s en het is adembenemend om te zien hoe zij door het water denderen. Leeuwen, die normaal niet van water houden, achtervolgen de kuddes, soms tot wel een halve meter diep! Met meer dan 400 soorten vogels is het park ook zeer geschikt voor de vogelliefhebbers.
Na drie nachten in dit fantastische, ruige gebied, verblijft u nog een nachtje in Mukambi Safari Lodge, waarna u de volgende dag per transfer terug gaat naar Lusaka.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor kleinschalige verblijven, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. In deze reis heb ik de drie accommodaties van Edjan


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – tussenstop – Lusaka
Dag 2: Aankomst Lusaka, transfer Lusaka – Kafue National Park
Dag 2: Kafue National Park, Mukambi Safari Lodge
Dag 3-4: Kafue National Park, Fig Tree Bush Camp
Dag 5-7: Busanga Plains, Busanga Plains Camp
Dag 8: Kafue National Park, Mukambi Safari Lodge
Dag 9: Transfer naar Lusaka, vlucht Lusaka – tussenstop – Amsterdam
Dag 10: Amsterdam