ZAM 2 MAP
Hoogtepunten
  • Kafue National Park
  • Victoria Watervallen
  • Vervoer over de weg
  • Devils Pool
  • Nanzhila Plains
Prijsindicatie

€ 6.555

Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.525)
– ontvangst team ter plaatse
– alle genoemde transfers
– 8 nachten volpension, drankjes en activiteiten
– entreegelden nationale parken

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties
– Eventuele visa

Interesse?

Wilt u ook de watervallen bewonderen en op safari gaan in het onbekende Kafue National Park?

Falls, Bush & Riversafari in Zambia

Vervoer in Zambia

Een aantal safarigebieden van Zambia liggen vrij ver uit elkaar, waardoor bij een bezoek aan deze parken gekozen wordt om per vliegtuig te reizen.
Het Kafue National Park ligt echter op een relatief korte afstand van zowel Lusaka als Livingstone. Deze reis begint in Livingstone, waar de Victoria watervallen zijn, en gaat vervolgens naar twee verschillende locaties in het Kafue National Park, waarna u vanuit Lusaka weer terug vliegt naar huis. Hierdoor hoeft u geen gebruik te maken van de duurdere lokale vluchten, maar gaat u per transfer naar de diverse locaties. Maar mocht u toch liever voor comfort en snelheid gaan, dan neem ik graag lokale vluchten op in uw persoonlijk reisvoorstel.

Natuurgeweld van de Victoria Watervallen

U begint de reis met een internationale vlucht naar de plaats Livingstone. Dit is de plaats die aan de Zambiaanse kant van de Victoria watervallen ligt. Aangezien de watervallen op de grens liggen van Zambia en Zimbabwe, is het ook mogelijk de watervallen te bezoeken aan de Zimbabwaanse kant. Zowel vanaf de oever, vanaf de rivier of vanuit de lucht worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het bijzondere van de Zambiaanse kant is dat u hier een wandeling kunt maken aan de voet van de watervallen of kunt badderen bovenop de waterval in Devils Pool.
U verblijft in een lodge aan de Zambezi Rivier buiten de stad. Vanuit de lodge worden er ook diverse excursies georganiseerd. Er is bij uw arrangement een Sunset cruise inbegrepen en een dag een privé gids/chauffeur.

Kafue National Park

De zuidelijke ingang van het Kafue National Park ligt op ongeveer 3 uur rijden van Livingstone. Kafue National Park wordt als een van de laatste echte wildernisgebieden beschouwd en ik vind het een van de best bewaarde geheimen! Het park is maar liefst 22.440 km2 groot en is maar voor een klein deel toegankelijk omdat alleen in dat deel wegen zijn. Omdat het zo groot park is, verblijft u op twee locaties in het zuidelijk en oostelijk deel van het park.

Nanzhila Plains

Uw eerste lodge in het park is de Nanzhila Plains Camp. Deze lodge kent een lange geschiedenis. Al in de jaren 50 was er op deze plek een restcamp, waar avonturiers konden kamperen. Inmiddels zoveel jaren later hebben de eigenaren Steve en Cindy een aantal verschillende kamertypes en nog steeds de mogelijkheid om te kamperen. De lodge kijkt uit over een wetland, waar veel dieren komen eten en drinken. Een prachtige plek om met een drankje in de hand de zon te zien ondergaan met in de achtergrond een kudde olifanten! Dit gebied bestaat uit Mopane bossen en delta’s die afhankelijk van de hoeveelheid regen onder water staan. Hier komen grote kuddes grazers voor met uiteraard de achtervolgende roofdieren zoals de cheeta.

Kafue River

Met een transfer gaat u door het park naar uw volgende accommodatie. Aangezien u door het park gaat, is dit direct een lange game-drive! De lodge waar u verblijft ligt aan de Kafue Rivier, in het Namwala Game Management Area (GMA). Een GMA is een gebied rondom een natuur reservaat welke een buffer vormt om de dieren te beschermen. Vanuit uw lodge steekt u de rivier over in 10 minuten waarna u midden in het Kafue National Park bent en direct op safari kunt in een open safari voertuig. Daarnaast kunt u ook een boot- of kanosafari maken op de rivier. De lodge ligt in een zeer afwisselend natuur, waardoor er ook een verscheidenheid aan dieren gespot kan worden.
Vanaf KaingU Safari lodge is het ongeveer 4 uur rijden naar Lusaka, vanwaar u weer terug naar huis vliegt of wellicht uw reis door Afrika vervolgd.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalig verblijf, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. In de deze reis heb ik gekozen voor goede 3 sterren accommodaties.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – tussenstop – Livingstone
Dag 2: Aankomst Livingstone
Dag 2,3: Livingstone, Chundukwa River Lodge
Dag 4: Transfer Livingstone – Kafue National Park
Dag 4-6: Kafue National Park, Nanzhila Plains Camp
Dag 7: Transfer Nanzhila – Kafue River
Dag 7-9: Kafue National Park, KaingU Safari Lodge
Dag 10: Transfer Kafue – Lusaka, Vlucht Lusaka – tussenstop – Amsterdam
Dag 11: Aankomst Amsterdam