MAP - Bush Ways Zebra Accommodated - BW6
Hoogtepunten

onbekend

Prijsindicatie

Laagseizoen: € 4.775 (jan-jun, nov-dec)
Hoogseizoen: € 5.090 (jul-oct)

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vlucht inclusief bagage (prijsindicatie € 1.250)
– Extra overnachting in Johannesburg en bij de Victoria Watervallen
– Groepsrondreis (vervoer, verblijf, merendeel van de maaltijden, excursies en reisbegeleiding)
– Transfer bij vertrek

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Drankjes
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Vaccinaties
– Eventuele benodigde Visa

Interesse?

Heeft u interesse in deze of een andere kleinschalige groepsrondreis? Of toch liever een reis op maat?

Safari groepsreis in Zimbabwe en Botswana

Safari in Botswana en Zimbabwe

Botswana ligt ten noorden van Zuid-Afrika en staat bekend om haar geweldige natuur. Ik vind Botswana een van de betere landen voor een authentieke safari beleving. Maar ook het Hwange National Park in Zimbabwe is een bezoek meer dan waard. De grote kuddes olifanten vond ik erg indrukwekkend om te zien!
Om deze gebieden goed te kunnen beleven, kunt u het beste over land reizen. Ondanks dat een groot gedeelte van deze reis over Afrikaanse asfaltwegen (soms gaten in de weg) gaat, raad ik af om hier zelf met een huurauto op pad te gaan. Een goede mogelijkheid om deze bijzondere wildgebieden te bezoeken is met een kleinschalige groep. Op deze manier komt u in de mooiste safarigebieden van Botswana en Zimbabwe en bent u dicht bij de natuur.

Rondreis in een klein gezelschap

De Botswaanse organisatie met wie ik samenwerk, biedt verschillende kleinschalige rondreizen door Botswana aan met vaste vertrekdata. Voor deze reis ben ik uitgegaan van een rondreis waarbij u verblijft in comfortabele accommodaties. De minimale groepsgrootte is 4 en maximaal 11 personen. De grote afstanden legt u af in een comfortabel airconditioned bus. Vanuit Maun stapt u over in een op maat gemaakt open safarivoertuig zodat u optimaal van de safari gebieden kunt genieten. Daarnaast maakt u in de overige safari gebieden gebruik van het wagenpark van uw lodge. Een goed verzorgde reis waarbij u veel ziet van de twee landen, maar ook genoeg tijd heeft om te ontspannen.

Hwange National Park

U ontmoet de groep en uw gids op de luchthaven van Victoria Falls. Afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht, kan het zijn dat een extra overnachting vooraf noodzakelijk is.
Na uitleg van uw gids gaat u vanaf de luchthaven direct naar uw eerste bestemming; het Hwange National Park. Dit is het grootste reservaat van Zimbabwe en beslaat een gebied dat te vergelijken is met 1/3 van Nederland! U verblijft in het noordwesten van het park in de omgeving van Robin’s Camp. Dit gebied staat bekend om de grote kuddes buffels. Hier maakt u een safari per open voertuig, maar ook een safari wandeling. Interesse in deze of een andere reis naar Botswana en/of Zimbabwe? Neem contact met mij op voor uw reis op maat.

Makgadikgadi National Park

Na een tussenstop in Nata nabij het Nata Bird Sanctuary verblijft u vervolgens twee nachten nabij de zoutpannen van Makgadikgadi. Na een ontmoeting met de lokale bevolking waarbij u meer inzicht krijgt hoe zij leven, brengt u de volgende dag een uitgebreid bezoek aan Nxai Pan waar u op safari gaat. Het is bijzonder om te zien hoe de dieren (en mensen) in deze bijzondere natuur kunnen overleven. U zult verstelt zijn over de diversiteit van de dieren!

Safari in Moremi Game Reserve, Khwai Concessie en Chobe National Park

De komende dagen van deze reis brengt u door in de natuur. U heeft eerst een nachtje in Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Het is mogelijk om in de middag een korte rondvlucht te maken over dit bijzondere gebied waar een rivier uitmondt in het land. Hierna gaat de uitgebreide safari in Botswana dan echt beginnen! Op de Khwai rivier is het mogelijk een mokoro tocht te maken (als de waterstand het toelaat) om de dieren vanaf het water te zien. Daarnaast staan ook diverse game drives in het open safarivoertuig op het programma. Chobe National Park staat bekend om de vele olifanten. Deze kunt u vanuit uw safarivoertuig aanschouwen, maar ook hier staat er een excursie op het water op het programma. Zo krijgt u een divers beeld van de vele verschillende dieren die hier leven.

Victoria Watervallen

U sluit deze afwisselende reis af met een bezoek aan de Victoria Watervallen. Ik heb alvast een extra nacht in de reis opgenomen, zodat u na deze bijzondere reis ook even de tijd heeft om te ontspannen en alle indrukken op u in te laten werken. Of bent u meer van het actieve karakter? Dan kan ik een raft tocht over de Zambezi zeker aanraden! Na een goede uitleg gaat u in de boot en trotseert vele stroomversnellingen. Maar persoonlijk vond ik de wandeltocht vanuit de kloof omhoog het zwaarst.
Na al deze indrukwekkende safari ervaringen vliegt u met een overstap weer terug naar Nederland/België.
Wilt u de reis verlengen of liever vliegen vanuit een andere plaats? Neem hiervoor contact met mij op.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg
Dag 2: Vlucht Johannesburg – Victoria Falls
Dag 2, 3: Hwange National Park
Dag 4: Nata
Dag 5 – 6: Makgadikgadi Pan
Dag 7: Maun
Dag 8 – 9: Moremi Game Reserve / Khwai Concessie
Dag 10 – 11: Chobe National Park
Dag 12 – 13: Victoria Falls
Dag 14: Vlucht Victoria Falls – Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam