MAP OE 4 - Schermafbeelding 2020-07-29 om 14.11
Hoogtepunten

onbekend

Prijsindicatie

Vanaf € 3.025 per persoon
Ter plaatse: trekking permit USD 725
Toeslag accommodatie: € 675 per persoon
Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Toeslag alleengebruik tent: € 225
Toeslag accommodatie 1-pk: € 720
Beschikbaarheid 1-persoonstent/kamer op aanvraag

Inclusief

– International vlucht (indicatie € 700)
– Transfer bij aankomst en vertrek
– Twee extra nachten in Entebbe
– Groepsrondreis (vervoer, verblijf, merendeel van de maaltijden, excursies en reisbegeleiding)
– Gorilla trekking permit
– Chimpansee trekking permit

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Drankjes (kunt u bij de kampeerreis bij de supermarkt aanschaffen)
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Vaccinaties
– Eventuele benodigde Visa

Interesse?

Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring van deze reis of interesse in een andere groepsreis door Oeganda?

Betaalbaar Oeganda

Divers Oeganda

Oeganda is voornamelijk bekend om trekking naar de berggorilla’s en chimpansees. Uiteraard een van de hoogtepunten van een reis naar Oeganda, maar het land heeft u nog veel meer te bieden! Tijdens deze kleinschalige, internationale groepsreis bezoekt u de hoogtepunten van dit groene Afrikaanse land. 

Op weg naar de berggorilla’s

De rondreis begint en eindigt in Entebbe, een kleine stad nabij de luchthaven. Ik heb nu 1 nacht in Entebbe in de reis opgenomen, maar de stad leent zich uitstekend voor nog een extra nacht. Zo heb ik een leuke fietstocht gemaakt met een lokale gids en ’s avonds een foodtour om de lokale specialiteiten te proeven. Hierbij is een stop bij The Rolex Guy een must!
Even na het verlaten van de stad en de snelweg, ziet u direct hoe groen en heuvelachtig Oeganda is. Onderweg naar het Lake Mburo National Park kruist u de evenaar, waar uiteraard even een foto gemaakt kan worden. In de omgeving van Lake Mburo kunt u zebra’s en andere antilope spotten, maar ook de lokale koe; Ankole runderen met enorme horens. Indrukwekkend om te zien!

Bwindi Impenetrable Forest

Via kronkelige weggetjes (soms van zand) arriveert u bij Bwindi, het thuisland van de berggorilla’s. En dan staat een van de hoogtepunten van deze reis op het programma; een trekking naar de berggorilla’s! U gaat eerst met de groep naar het rangerhoofdkwartier, waar alle wandelaars uitleg krijgen en de regels worden doorgenomen. Daarna wordt u in groepen verdeeld van maximaal 8 personen, ontmoet u de lokale gids en krijgt u te horen welke familie u mag gaan bezoeken. Het kan zijn dat u hierna nog een stukje moet rijden, voordat de trekking dan echt begint. naast een lokale gids gaat er nog een ranger mee en indien u wenst, kunt u dragen bij huren voor uw bagage. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit erg prettig is en daarnaast helpt u hiermee ook de lokale bevolking. Twee vliegen in 1 klap!
De tocht door het bos is afhankelijk van waar de desbetreffende familie zich bevindt. Voor uw vertrek zijn er al scouts op pad gegaan, zodat de locatie ongeveer bekend is. U loopt over bestaande paden, maar soms worden er ook paden voor u gemaakt door het dichtbegroeide bos. En dan is het zover! De dragers, wandelstokken, eten en drinken blijven achter als u met uw camera het laatste stukje aflegt. Ik heb een familie gezien die erg verstopt was in de bossen, maar zelf toen konden we een goede indruk krijgen van de berggorilla’s. Afhankelijk hoe de familie zich gedraagt, blijft u ongeveer 1 uur bij de familie. Genoeg tijd om foto’s te maken, maar neemt u ook de tijd om echt te genieten van het moment!

Queen Elizabeth National Park

Het volgende natuurgebied dat u bezoekt in het Queen Elizabeth National Park, waarbij u verblijft in de regio Ishasha. Dit gebied staat bekend om de boomklimmende leeuwen, waar u uiteraard naar op zoek gaat. Houdt ook de rivier in de gaten, want hier leven veel nijlpaarden en in de bomen er omheen zwart-witte franjeapen (Colobus Monkey’s). Ishasha is een mooi gedeelte van het park waar veel dieren leven zoals olifanten, topi’s en kob’s, maar ook prachtige vogels.

Murchison Falls National Park

Na twee tussenstops gaat u naar het Muchison Falls National Park, waar u in de ochtend een chimpansee trekking maakt. In kleine groepjes (ik was met 3 personen) en een lokale gids wandelen we door het bos. De gids vertelt ons van alles over het leefgebied van de chimpansees en ineens horen we een hoop kabaal! En ja hoor, we zijn bijna omsingeld door chimpansees die ons ook wel interessant vinden, maar toch (gelukkig) ook eng en op gepaste afstand lopen/springen/zwieren. En wat kunnen deze dieren een lawaai maken! Om kippenvel van te krijgen zo mooi en puur. Ook deze trekking is voor mij om nooit meer te vergeten. In het nationale park maakt u enkele safari’s, bezoekt u de watervallen en maakt u zelfs een boottocht op de Victoria Nijl.

Tijd voor ontspanning

Voordat u weer teruggaat naar Entebbe, gaat u nog twee nachten naar de omgeving van Jinja; Kalagala Falls. Vanuit hier kunt u diverse excursies ondernemen zoals paardrijden, raften maar ook kanoën op Lake Victoria om het begin van de Nijl te zien. Maar uiteraard kunt u ook heerlijk relaxen bij de nieuwe accommodatie en genieten van de heerlijke keuken. Na aankomst in Entebbe kunt u direct terug vliegen naar huis, maar ik heb nu een extra nacht in de reis opgenomen. Ik vond het erg prettig om na de lange rit vanuit Kalagala Falls niet direct op het vliegtuig te hoeven stappen, maar pas de volgende dag.

Verblijf in cabins en tenten

Deze reis wordt in een speciaal ontworpen avontuurlijk 4×4 safari voertuig gemaakt. Tijdens deze reis wordt van u verwacht dat u mee helpt. U kunt hierbij denken aan koken en/of afwassen en het opzetten en/of afbreken van het kamp en het schoonmaken van de truck. Omdat je veel dingen samen doet, merkte ik tijdens mijn reis dat er al snel een echte groep gevormd wordt. Tijdens deze reis wordt er 9 nachten gekampeerd in een koepeltent inclusief stretchers. Het is daarnaast ook mogelijk om vooraf voor een accommodatie upgrade te kiezen. Hierdoor zijn de overnachtingen in een eenvoudige kamer met eigen douche/wc en gebruikt u de maaltijden met de andere reizigers bij de safari truck. Ondanks dat het kamperen ook zijn charme heeft, vond ik het prettig om af en toe in een kamer te overnachten. De groepsgrootte is bij deze reis minimaal 4 en maximaal 17 deelnemers. Uit eigen ervaring adviseer ik u graag over deze rondreis door Oeganda. Neem hiervoor contact met mij op.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Amsterdam – Entebbe
Dag 2: Lake Mburo National Park
Dag 3 – 5: Bwindi inclusief Gorilla Trekking
Dag 6, 7: Queen Elizabeth National Park
Dag 8: Rwenzori Mountains
Dag 9: Masindi
Dag 10, 11: Murchison Falls, inclusief Chimpansee Trekking
Dag 12, 13: Kalagala Falls / Jinja
Dag 14: Entebbe
Dag 15: Entebbe – Amsterdam
Dag 16: Aankomst Amsterdam