# MAP NAM 6

18 dagen

Prijsindicatie

€ 3.365 p.p. bij 2 personen
€ 2.835 p.p. bij 4 personen

Inclusief

– International vlucht inclusief bagage (indicatie € 850)
– Ontvangst team ter plaatse
– huurauto Volkswagen Amarok Double Cab of vergelijkbaar inclusief verzekeringen
– 12 nachten halfpension
– 2 nachten volpension en activiteiten
– Elephant Drive
– Dagexcursie Brandberg
– E-fat Bike excursie + sleep-out
– Himba excursie
– Rhino tracking + sleep-out
– begeleide wandeling Ongoing Watervallen

Exclusief

– Benzine huurauto
– Optionele activiteiten
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Spreekt deze ‘van de gebaande paden reis’ u aan, maar wilt u toch nog iets wijzigen? Neem contact met mij op voor een reisvoorstel op maat.

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Namibië off the beaten track

Reizen van de gebaande paden

Bent u al weleens in Namibië geweest en heeft u de ‘toeristische’ hoogtepunten al gezien? Of bent u op zoek naar een avontuurlijke reis? Dan is deze reis echt iets voor u. De reis gaat door het noorden van Namibië, waar u overnacht in kleinschalige accommodaties die soms midden in lokaal dorpje staan. Dichterbij de lokale bevolking kunt u niet komen!
Naast ontmoetingen met de lokale bevolking focust deze reis zich ook op het op een avontuurlijke manier beleven van de natuur en de wilde dieren die hier leven.

Rondreis per huurauto

Namibië vind ik een geweldig land om zelf rond te rijden. Voor uw comfort adviseer ik een 4WD, die wat hoger op de weg ligt en waarvan de banden ‘groot genoeg’ zijn om niet elk kuiltje in de weg te voelen. Deze comfortabele Volkswagen Amarok Double Cab Automaat (4×4) is in eigendom van mijn contactpersoon ter plaatse. Na aankomst in Windhoek wordt u persoonlijk begroet door iemand van het team ter plaatse en wordt de gehele reis met de landkaart in de hand met u doorgenomen en de huurauto en alle knopjes etc uitgelegd. De auto is voorzien van een tracking systeem, dus mocht u pech hebben onderweg, kan het team ter plaatse altijd zien waar u bent, zodat u snel hulp kunt krijgen. Wel zo’n fijn gevoel in het uitgestrekte Namibië!

Damaraland

De reis naar Namibië begint met een internationale vlucht met een overstap naar Windhoek, waar u de volgende ochtend arriveert. De eerste dag kunt u even bijkomen van de vlucht en acclimatiseren. Na een nachtje in de hoofdstad verlaat u de drukte en gaat u op weg naar het noorden. De eerste stop is het plaatsje Uis, nabij Brandberg. In de namiddag maakt u al uw eerste excursie; u gaat op zoek naar de zeldzame woestijnolifant! Onder begeleiding speurt u de droge Ugab Rivier af om deze machtige dieren te spotten.
De volgende dag bezoekt u onder leiding van een gids het Brandberg gebergte. Via droge rivierbeddingen en kleine wegen rijdt u naar dit prachtige gebied. Indien mogelijk maakt u een kleine duik in een van de permanente pooltjes bij de berg. De tweede dag pakt u de fiets! Dit is weliswaar een e-bike, maar afhankelijk van de temperatuur kan het toch best avontuurlijk zijn. Samen met een gids verkent u de omgeving en rijdt u door de natuur. Hierna maakt u zich klaar om een nachtje onder de sterrenhemel te gaan overnachten! De kleine koepeltent is voorzien van een volledig opgemaakt stretcher-bed. Het voor u verzorgde diner gebruikt u rond het kampvuur. Hierna geniet u van de rust, ruimte en de adembenemende sterrenhemel!

Kaokaland

Op weg naar Kaokaland kunt u een bezoek brengen aan Twyfelfontein, waar de oudste san Bushman muurschilderingen te zien zijn. U vervolgt uw weg noordwaarts naar het onbekendere Kaokaland. U verblijft de komende twee nachten in het plaatsje Sesfontein, dat voornamelijk bekend is vanwege een oud Duits fort. Ook deze accommodatie ligt midden in het dorpje, waar geregeld nog ezelkarren voorbij komen. In deze regio leven ook nog steeds Himba’s volgens de oude tradities en samen met een gids bezoekt u een familie en krijgt u uitleg over hun levensstijl.
Wat deze regio ook bijzonder maakt, is de aanwezigheid van de zwarte neushoorn. U gaat een dag op pad met een gids om op zoek te gaan naar deze met uitsterven bedreigde diersoort. Het terrein waar u door rijdt is ruig en het kan zijn dat u zelfs een stuk moet lopen om een een glimp van het dier te kunnen zien. Het is uiteraard ook niet gegarandeerd dat u deze dieren zult zien, maar de excursie op zich in dit bijzondere stukje natuur is al een belevenis op zich. Deze bijzondere dag sluit u af met een sleep-out inde bush. Terwijl u van een sundowner drankje geniet, wordt uw camp opgebouwd en een heerlijke maaltijd boven het vuur bereid. Wederom een zeer unieke ervaring!
De laatste nacht in dit gebied verblijft u bij de Ongongowaterval. De weg er naar toe is erg stoffig, maar de beloning van een kristalhelder warm natuurlijke pool is enorm.

Wilde dieren in Namibië

In Namibië zijn er diverse regio’s waar het mogelijk is om wilde dieren te spotten. Tijdens deze reis brengt u een bezoek aan de Hobatere Concessie, een privé gebied grenzend aan het Etosha National Park. U heeft hier de mogelijkheid om een ochtend of namiddag safari te maken in een open safari voertuig onder leiding van een professionele ranger. Daarnaast is het ook mogelijk om na het diner een nacht safari te maken om op zoek te gaan naar de nachtdieren zoals een aardvark.
Uiteraard brengt u ook een bezoek aan het Etosha National Park aangezien dit park met geen andere regio te vergelijken is. De zoutpan (Etosha Pan) zorgt ervoor dat veel dieren een witte gloed op zich hebben. U rijdt dwars door het park om zoveel mogelijk dieren te kunnen spotten. Kijk bij de waterplaatsen ook in de schaduw onder de bomen, want daar liggen vaak leeuwen hun volgende maaltijd uit te zoeken!

Bushmanland

Hierna gaat u naar waarschijnlijk een van de meest afgelegen locaties in Namibië, voormalig Bushmanland nabij Tsumkwe. Het gebied wordt bewoont door de Ju/’hoan San bevolking, ook wel bekend onder de naam Bushman. De eigenaren zijn zeer betrokken bij de lokale gemeenschap en helpen bij het behouden en verbeteren van de levensstandaard met behoud van een band met culturele traditie. Een bezoek aan Nhoma Safari Camp zal het stereotype beeld dat u heeft van Bosjesmannen vervangen door een realistischer beeld en verwondering over de vaardigheden en kennis die de moderne mens verloren heeft. Wederom een unieke ervaring.
Op de terugweg naar Windhoek verblijft u nog een nachtje in het Waterberg Wilderness gebied, waar u eventueel nog een mooie wandeling kunt maken.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Amsterdam – tussenstop – Windhoek
Dag 2: Aankomst Windhoek, River Crossing Lodge
Dag 3,4: Damaraland, Uis Elephant Guesthouse
Dag 5: Damaraland, Sleep-out Uis Elephant Guesthouse 
Dag 6,7: Kaokaland, Sesfontein Guesthouse
Dag 8: Kaokaland, Sleep-out Sesfontein Guesthouse
Dag 9: Kaokaland, Ongongo Campsite
Dag 10,11: Hobatere Concessie, Hobatere Lodge
Dag 12: Etosha National Park, Okaukuejo Restcamp
Dag 13: Etosha National Park, La Rochelle Lodge
Dag 14,15: Bushmanland, Nhoma Safari Camp
Dag 16: Waterberg Wilderness, Valley Lodge
Dag 17: Vlucht Windhoek – Amsterdam
Dag 18: Aankomst Amsterdam