# BW 2 - Gevarieerd Botswana Deluxe - BW 2

11 dagen

Prijsindicatie

Vanaf € 5.535 per persoon op basis van 2 personen in het groene seizoen.
Toeslag voor de overige reisperiode’s bedraagt € 3.625 per persoon.

Inclusief

– Internationale vlucht met KLM en bagage (prijsindicatie € 1.150)
– Vluchten in Botswana
– 1 nacht Johannesburg logies ontbijt
– 8 nachten volpension inclusief drankjes en activiteiten
– Inclusief Okavango Air Rescue lidmaatschap

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde visa

Interesse?

Heeft u interesse in deze reis? Of een andere reis naar Botswana?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Gevarieerd Botswana Deluxe

Verschillende natuurgebieden in Botswana

Botswana ligt ten noorden van Zuid-Afrika en staat bekend om haar geweldige natuur. Ik vind Botswana een van de betere landen voor een authentieke safarireis. Bijzonder in Botswana is de Okavango Delta. Normaal eindigt een rivierdelta in een meer of zee, maar hier eindigt de rivier in het land.

Hoewel Botswana veel kleiner is dan Zuid-Afrika, is het land nog steeds vele malen groter dan Nederland en België samen. In Botswana zijn diverse gebieden te onderscheiden door verschillende soorten grond en begroeiing, waardoor in elk gebied andere dieren leven. Ik raad u dan ook aan om meerdere locaties met elkaar te combineren. In deze voorbeeldreis combineer ik 3 verschillende gebieden; het rivierengebied Linyanti, de Okavango Delta en de grote woestijn Kalahari Game Reserve.

Fly-in safari in Botswana

Botswana is een zeer uitgestrekt land, waarbij de wegen niet overal even goed zijn. Bovendien is het een land met weinig inwoners, zodat het voor kan komen dat u gedurende langere tijd niemand ontmoet. Omdat ook in deze gebieden de telefoonontvangst niet altijd even goed is, adviseer ik u om niet zelf door Botswana te rijden. Een ideale en comfortabele manier om de diverse gebieden te bezoeken is tijdens een zogenaamde Fly-in safari. Met een klein vliegtuig vliegt u van bestemming naar bestemming. Op deze manier heeft u korte reistijden en kunt u maximaal genieten van uw vakantie. Botswana beschikt over een uitgebreid vluchtnetwerk dat bijna werkt als een bussysteem, maar dan alleen via de lucht.

Het groene seizoen

Deze reis is extra aantrekkelijk om te maken tijdens het ‘groene seizoen’. Deze aanbieding is geldig vanaf half november tot eind maart. In deze periode is er een kans op een regenbui in de (na)middag, maar deze buien duren nooit lang. Het is dé perfecte periode om de Kalahari en de zoutpannen te bezoeken. De frisse en nieuwe vegetatie wordt bezocht door grote kuddes dieren. Daarnaast is de natuur een stuk groener, wat voor het ‘oog’ ook erg mooi is.

Interesse in deze of een andere reis naar Botswana? Neem contact met mij op voor uw reis op maat.

Verschillende safari’s in Botswana

Na een overnachting in Johannesburg vliegt u via Maun door naar het Linyanti gebied. Linyanti ligt in het noorden van Botswana en wordt door de Linyanti rivier gescheiden van Namibië. Het ongerept gebied van waterwegen en lagunes beschikt verder over rivierbossen, enorme bomen en palmboomeilanden. Het wild spotten is hier geweldig in zowel het natte als het droge seizoen en het vogelleven is hier uitzonderlijk.
Uw luxe tent heeft uitzicht over een meer, waar zeer veel wild uit de omgeving komt drinken en ander wild weer komt jagen. U maakt drie dagen allerlei safari’s, zoals de “traditionele” safari in een voertuig, maar ook een wandelsafari of een bootsafari. Dit kan zowel overdag zijn, als ook in de avond; het moment dat de katachtigen op pad gaan om te jagen.

Okavango Delta 

De volgende stop ligt midden in de Okavango Delta. Dit gebied staat bekend om haar grote hoeveelheid water (seizoensafhankelijk). Het is niet echt een moeras of meer, maar echt een rivierdelta. In deze unieke waterrijke omgeving komen weer andere diersoorten voor, maar ook  olifanten, nijlpaarden, krokodillen en de meest bijzondere kikkers. Omdat de lodge in een privé gedeelte ligt, is het mogelijk om zowel overdag als ’s avonds de dieren op safari te gaan. U verblijft ook hier 3 nachten om dit gebied optimaal te kunnen beleven.

De kraamkamer van Botswana

De laatste regio die u bezoekt tijdens deze voorbeeldreis is het Central Kalahari Game Reserve. Dit gebied staat bekend om haar enorme kuddes springbokken. Als het regenseizoen is begonnen komen zebra’s met duizenden tegelijk om hier hun jongen te werpen. Ook grote groepen giraffes en gnoes komen hier voor. Natuurlijk vinden de jagers, zoals leeuw, cheetah en hyena dit erg aantrekkelijk.

Reizen met kinderen

Deze reis is ook te maken met kinderen van alle leeftijden. Als u met (jonge) kinderen reist, moet u er wel rekening mee houden dat niet op alle lodges activiteiten voor deze kinderen worden aangeboden. Maar uiteraard neem ik dit tijdens een persoonlijk gesprek met u door en kijken we samen naar de accommodaties die het beste bij uw reisgezelschap passen! Neem hiervoor direct contact met mij op.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Tijdens deze reis verblijft u in Botswana in kleinschalige lodges met gemiddeld zo’n 8 tot 12 kamers. Hier staat persoonlijke service hoog in het vaandel. Na aankomst op de airstrip wordt u direct opgewacht door uw ranger die u de komende dagen zal begeleiden en ook lodgemanagers zullen er alles aan doen om uw verblijf zo goed mogelijk naar wens in te vullen. In deze reis heb ik voornamelijk 4 of 5 sterren accommodaties geselecteerd voor u.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2: Vlucht Johannesburg – Maun – Linyanti
Dag 2-4: Linyanti, Kwando Lagoon Camp
Dag 5: Vlucht Linyanti – Okavango Delta
Dag 5-7: Okavango Delta, Kwando Splash Camp
Dag 8: Vlucht Linyanti – Kalahari
Dag 8-9: Kalahari, Kwando Tau Pan Camp
Dag 10: Vlucht Kalahari – Maun – Johannesburg – Amsterdam
Dag 11: Aankomst Amsterdam