# BW 2 - Gevarieerd Botswana Deluxe - BW 2
Hoogtepunten
  • Kwando Game Reserve
  • Okavango Delta
  • Kalahari Game Reserve
  • Safari op het water en land
  • Vervoer met vliegtuigjes
Prijsindicatie

11-daagse vliegrondreis Botswana:

Groene seizoen vanaf € 7.340
Tussenseizoen vanaf € 11.040
Hoogseizoen vanaf € 12.710
Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief

– Internationale vlucht met KLM en bagage (prijsindicatie € 1.675)
– Vluchten naar en in Botswana
– 1 nacht Johannesburg logies ontbijt
– 8 nachten volpension inclusief drankjes en activiteiten
– Inclusief Okavango Air Rescue lidmaatschap

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde visa
– Eventuele benodigde Covid-19 testen

Interesse?

Heeft u interesse in deze reis? Of een andere reis naar Botswana?

Fly-in Safari Botswana

Vliegend door Botswana

Botswana is een zeer uitgestrekt land, waarbij veel van het wegennet uit zandwegen bestaat. Een fly-in safari is een ideale en comfortabele manier om de diverse gebieden te bezoeken. Met een klein vliegtuig vliegt u van bestemming naar bestemming. U landt op een airstrip (kleine landingsbaan) midden in de natuur. Op deze manier heeft u korte reistijden tussen de verschillende gebieden en kunt u maximaal genieten van uw vakantie door Botswana. Het land beschikt over een uitgebreid vluchtnetwerk dat bijna werkt als een bussysteem, maar dan alleen via de lucht.

Verschillende safarigebieden in Botswana

Botswana ligt ten noorden van Zuid-Afrika en staat bekend om haar geweldige natuur. Ik vind Botswana een van de beste landen voor een authentieke safarireis. Uniek is de Okavango Delta. Normaal eindigt een rivier in een meer of zee, maar hier eindigt de rivier in het land, waardoor de Okavango Delta gevormd wordt.

De diverse safarigebieden zijn niet alleen te onderscheiden door de locatie maar ook door bijvoorbeeld de ondergrond en begroeiing. Zo leven er in de woestijn andere dieren dan bijvoorbeeld in de Okavango Delta. Ik adviseer u tijdens een reis door Botswana een ‘droog’ gebied te bezoeken alsmede een ‘nat’ gebied. In deze luxe rondreis door Botswana combineert u het rivierengebied Kwando in het noorden, de Okavango Delta in het midden en het woestijngebied van de Kalahari in het zuiden.

Het groene seizoen

Deze fly-in safari door Botswana is prijstechnisch extra aantrekkelijk om te maken tijdens het ‘groene seizoen’. In deze periode kan de korting oplopen tot 40 %!
Het groene seizoen is van half november tot eind maart. In deze periode is er een kans op een regenbui in de (na)middag, maar deze buien duren nooit lang. Het soms dorre landschap verandert in een zee van groen. Het is net alsof er een groen tapijt wordt uitgelegd. Echt fotogeniek! Naast dat u tijdens het groene seizoen met hoge korting kunt reizen door Botswana is het ook dé perfecte periode om de Kalahari en de zoutpannen te bezoeken. De frisse en nieuwe vegetatie trekt veel dieren aan, waaronder de bijzondere migratie van zebra’s.

Interesse in deze of een andere reis naar Botswana? Neem contact met mij op voor uw reis op maat.

Op safari nabij de rivier

Na een overnachting in Johannesburg vliegt u naar de toegangspoort tot de Okavango Delta, Maun. Hier stapt u over op een klein vliegtuig voor uw luxe rondreis door Botswana en vliegt u naar het noorden. Het Kwando gebied ligt in het noorden van het land en wordt door de Kwando rivier gescheiden van Namibië. Het ongerept gebied van waterwegen en lagunes beschikt verder over rivierbossen, enorme bomen en palmboomeilanden. Het wild spotten is hier geweldig in zowel het groene (natte) als het droge seizoen en het vogelleven is hier uitzonderlijk.

Uw luxe tent heeft uitzicht over een meer, waar zeer veel wild uit de omgeving komt drinken en ander wild weer komt jagen. U maakt drie dagen allerlei safari’s, zoals de “traditionele” safari in een open safarivoertuig, maar ook een wandelsafari of een bootsafari. Deze activiteiten kunnen zowel overdag plaatsvinden als in de avond, het moment dat katachtigen op pad gaan om te jagen.

Okavango Delta 

Uw volgende lodge van deze fly-in safari door Botswana ligt midden in de Okavango Delta. Dit gebied staat bekend om haar grote hoeveelheid water. De waterstand in deze rivierdelta is afhankelijk van het water dat aangevoerd wordt door de Okavango rivier, welke het regenwater vervoert dat in bergen in Angola is gevallen. In deze unieke waterrijke omgeving komen weer andere diersoorten voor in vergelijking met het rivierengebied. Maar ook hier kunt u olifanten, nijlpaarden, krokodillen en de meest bijzondere kikkers spotten. Omdat de lodge in een privé gebied ligt, is het mogelijk om zowel overdag als ’s avonds op safari te gaan. U verblijft ook hier 3 nachten om dit gebied optimaal te kunnen beleven.

De kraamkamer van Botswana

De laatste regio die u bezoekt tijdens deze luxe rondreis door Botswana is het Central Kalahari Game Reserve. Dit gebied staat bekend om haar enorme kuddes springbokken. Als het regenseizoen is begonnen komen zebra’s met duizenden tegelijk om hier hun jongen te werpen. Ook grote groepen giraffen en gnoes komen hier voor. Natuurlijk vinden de jagers, zoals de leeuw, cheetah en hyena dit erg aantrekkelijk.

Botswana met kinderen

Deze fly-in safari door Botswana kunt u ook als gezin maken. Indien u met jonge kinderen reist, kan het zijn dat het programma wat aangepast wordt. Er zijn diverse lodges die een speciaal kinderprogramma aanbieden, waarbij niet alleen gefocust wordt op de grote dieren, maar ook de kleine dieren komen aan bod.

Uiteraard neem ik dit tijdens een persoonlijk gesprek met u door en kijken we samen naar de accommodaties die het beste bij uw reisgezelschap passen! Neem hiervoor contact met mij op.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Tijdens deze reis verblijft u in kleinschalige lodges met gemiddeld zo’n 8 tot 12 kamers. Hier staat persoonlijke service hoog in het vaandel. Na aankomst op de airstrip wordt u direct opgewacht door uw ranger die u de komende dagen zal begeleiden en ook lodgemanagers zullen er alles aan doen om uw verblijf zo goed mogelijk naar wens in te vullen. In deze reis heb ik voornamelijk 4 of 5 sterren accommodaties geselecteerd voor u.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2: Vlucht Johannesburg – Maun – Kwando
Dag 2-4: Kwando, Kwando Lagoon Camp
Dag 5: Vlucht Kwando – Okavango Delta
Dag 5-7: Okavango Delta, Kwando Splash Camp
Dag 8: Vlucht Okavango Delta – Kalahari
Dag 8-9: Kalahari, Kwando Tau Pan Camp
Dag 10: Vlucht Kalahari – Maun – Johannesburg – Amsterdam
Dag 11: Aankomst Amsterdam