# MAP NAM 2

13 dagen

Prijsindicatie

€ 10.850 p.p. bij 2 personen
€ 8.625 p.p. bij 4 personen

Inclusief

– International vlucht inclusief bagage (indicatie € 850)
– Ontvangst team ter plaatse
– vluchten tussen de lodges
– 9 overnachting op basis van Fully Inclusive

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Wenst u in volledige luxe te genieten van al het moois dat Namibië u te bieden heeft? Dan is deze luxe Fly-in reis echt iets voor u. Neem contact. Met mij op voor uw reisvoorstel op maat.

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Exclusief Namibië

Vliegend Namibië rond

De meeste comfortabele manier om een aantal hoogtepunten van Namibië te bezoeken is per vliegtuig. Geen stoffige, lange reisdagen over hobbelige wegen, maar zo vanuit uw lodge instappen in een klein vliegtuigje om vervolgens naar uw volgende lodge te vliegen. Sneller kan het niet! En een mooie bijkomstigheid is dat u het prachtige land vanuit de lucht bewondert. Houdt uw fotocamera gereed, want de mooiste plaatjes zullen aan u voorbij trekken.

Onguma Game Reserve

Na uw landing in Windhoek gaat u door de douane en gaat u per transfer naar de lokale luchthaven. Vanaf hier vliegt u naar het Onguma Game Reserve. Dit safari reservaat grenst aan het Etosha National Park en beslaat 34.000 hectare. In dit gebied leeft 4 van de Big Five: olifant, luipaard, neushoorn en leeuw. U verblijft in de lodge The Fort, welke u een prachtig uitzicht geeft over de ongerepte bush. Tijdens uw verblijf zijn de safari activiteiten inbegrepen. Zo kunt u in de ochtend een safari maken in het Etosha National Park en in de middag een wandelsafari maken op het Onguma Game Reserve. Houdt u van fotografie? Dan adviseer ik u de excursie naar The Hide te reserveren. Deze schuilplaats is gemaakt in de grond waarbij u net boven de grond uitkijkt op een waterplaats. Ideale plek om mooie foto’s te maken vanuit het kikkerperspectief

Kaokaland – Purros Conservancy

Een ander voordeel van vliegen door Namibië is dat u op die meest afgelegen plekken kunt komen. Uw volgende bestemming is hiervan een voorbeeld. De Okahirongo Elephant Lodge ligt in het Purros Conservancy in een soort ‘James-Bond-stijl’ locatie in een zeer afgelegen gebied, omgeven door uitgestrekte open vlaktes. De lodge ligt aan de oevers van de (vaak droge) rivierbedding van de Hoarusib rivier. Het gebied staat bekend om de wilde dieren die zich aangepast hebben aan het leven in de woestijn. U kunt hierbij denken aan olifanten, zwarte neushoorns, leeuwen maar ook giraffen en zebra’s. Vanuit de lodge worden er diverse excursies georganiseerd zoals een tracking om de woestijnolifanten op te sporen, wandelingen langs de riviervallei of een bezoek aan een Himba dorp. Hier voelt u zich bijna alleen op de wereld!

Skeleton Coast

Een ander zeer afgelegen gebied is de Skeleton Coast, de geraamtekust. Dit is de plek waar verlaten witte zandstranden de donkere wateren van de Atlantische Oceaan ontmoeten: de Skeleton Coast is grimmig, angstaanjagend mooi. De desolate kustlijn is een kerkhof vol roestige scheepswrakken, met hier en daar de overblijfselen van een walvisskelet. Ondanks dat het gebied eruit ziet dat hier niets kan leven anders dan de pelsrobben op het strand, zult u versteld staan wat hier allemaal nog meer leeft. Zo kunt u hier ook jakhalzen tegenkomen evenals de schuchtere bruine hyena. Dus of u nu te voet, op een quad of in een ruige 4WD rijdt, houdt uw ogen open voor al het moois wat voorbij kan komen!

Namib-Naukluft Park

De laatste bijzondere bestemming die u tijdens deze reis bezoekt is het Namib-Naukluft Park, waar u op twee verschillende locaties verblijft. De Namib is de oudste woestijn ter wereld en strekt zich uit in het gebied langs de Atlantische Oceaan. Een van de bekendste plekken in de Namib woestijn is de Sossusvlei. U overnacht 1 nacht in de omgeving van de Sossusvlei, zodat u deze prachtige regio in het ochtendlicht kunt bekijken. Na een eventuele beklimming van Dune 45, de hoogste zandduin die beklommen mag worden, rijdt u door naar Deadvlei en de Sossusvlei. De Dode Vallei was ooit een meer, maar is inmiddels al decennia afgesloten van water, waardoor er nu een landschap is ontstaan van dode bomen.
Vervolgens gaat u door naar het zuidelijke gelegen NamibRand Nature Reserve waar u verblijf in de Wolwedans Dune Camp. Wolwedans is de absolute pioneer op het gebied van duurzaam toerisme. Het gebied vind ik een van de mooiste locaties van Namibië vanwege de grote diversiteit aan landschappen. U vindt hier rode zandduinen, hoge bergen en goudkleurige grasvlaktes. In het 200.000 hectare gebied zijn naast de Wolwedans lodges geen andere accommodaties, waardoor u zich bijna weer alleen op de wereld voelt! Naast gewoon genieten van het uitzicht met een drankje in uw hand, kunt u ook deelnemen aan diverse excursies. Zo kunt u natuurritten maken met een gids, kunt u op zoek gaan naar de dieren die hier leven tijdens een safari, maar u kunt ook met een gids wandelen of zelfs paardrijden! Al met al een van de beste locaties om deze bijzondere reis door Namibië af te sluiten.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – tussenstop – Windhoek
Dag 2: Vlucht Windhoek – Onguma Game Reserve
Dag 2,3: Onguma Game Reserve, The Fort
Dag 4: Vlucht Onguma – Okahirongo
Dag 5,6: Kaokaland, Okahirongo Elephant Lodge
Dag 7:  Vlucht Okahirongo – Möwe Bay
Dag 7,8: Skeleton Coast, Shipwreck Lodge
Dag 9: Vlucht Möwe Bay – Sesriem
Dag 9: Sossusvlei, Sossusvlei Desert Lodge
Dag 10: Vlucht Sesriem – Wolwedans
Dag 10,11: NamibRand, Wolwedans Dune Camp
Dag 12: Vlucht Wolwedans – Windhoek
Dag 12: Vlucht Windhoek – tussenstop – Amsterdam
Dag 13: Aankomst Amsterdam