MAP MRU 4

19 dagen

Prijsindicatie

Vanaf € 3.500 per persoon
Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vlucht inclusief bagage (indicatie € 750)
– Huurauto categorie middenklasse zonder eigen risico
– 2 nachten logies en ontbijt
– 10 nachten halfpension
– 4 nachten All Inclusive

Exclusief

– Benzine huurauto
– Overige maaltijden
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Wilt u ook het afwisselende Mauritius ontdekken tijdens een leuke rondreis over het eiland?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Afwisselend Mauritius

Afwisselend eiland

Mauritius is bekend om haar witte stranden en palmbomen, waar men heerlijk kan zonnebaden. Maar hiernaast heeft Mauritius ook prachtig natuurschoon te bieden. Wat dacht u van het prachtige eilandje Ile aux Cerf of de gekleurde aarde in het Black River Gorges National Park? Tijdens deze rondreis verblijft u zowel aan het strand en als in het binnenland zodat u de gelegenheid heeft om al het moois wat Mauritius te bieden heeft te ontdekken!

Vliegen naar Mauritius

Vanuit Nederland vliegt u gedurende de nacht met een overstap in Parijs of het Midden-Oosten naar Mauritius. Maar heeft u wel eens gedacht over een verlenging van uw (safari)reis in Zuidelijk-Afrika met een aantal dagen strand op Mauritius? Zeker in onze zomer, als het in Zuidelijk Afrika winter is, wordt een reis door Zuidelijk Afrika vaak afgesloten met een paar dagen zon op Mauritius!

Zelf rijden op Mauritius

Op Mauritius kunt u met een huurauto zelf rondreizen. De wegen zijn over het algemeen uitstekend. U moet zich echter wel aanpassen aan de rijstijl van de Mauritianers. Zo kunnen ze plotseling stoppen als ze een bekende op de weg zien en ze willen ook nog wel eens inhalen als het eigenlijk net niet lijkt te kunnen. Maar als u niet al te bang bent om te rijden, geeft een auto u
Voor deze rondreis maakt u gebruik van een middenklasse auto die geschikt is voor 4 personen. Mocht u een ander soort auto wensen, of met behulp van transfers deze reis maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Afwisselende rondreis

Tijdens deze reis verblijft u in verschillende comfortabele 3 en 4-sterren accommodaties op Mauritius. U wisselt een kleinschalig tented accommodatie in de natuur af met een resort aan de kust. Zodoende kunt u optimaal van al het moois wat Mauritius te bieden heeft ontdekken.
Na aankomst op de internationale luchthaven rijdt u naar het oosten van het eiland. Hier verblijft u twee nachten in de Eco-vriendelijke Otentic Eco Tent Experience. Vanaf hier kunt u de theeplantages bezoeken, fietsen of relaxen bij uw tent of het zwembad.
Hierna gaat u naar een unieke accommodatie, namelijk Bubble Lodge op het bijzondere eilandje Ile aux Cerfs. Uw kamer is bestaat uit een gigantische doorzichtige bubbel en is voorzien van een grote slaapkamer en badkamer. Aangezien Bubble Lodge de enige lodge is op het eiland, heeft u het eiland ’s avonds bijna voor u alleen. Vanuit uw bed kunt u dan ook de prachtige sterrenhemel bewonderen! Voor de liefhebbers is er zelfs een golfbaan op het eiland.

Activiteiten op en onder het water

Vervolgens rijdt u naar het noordwesten van het eiland, waar u de komende 5 nachten verblijft in Veranda Point Aux Biches nabij Grand Baie Het hotel beschikt over een prachtig strand en uiteraard een heerlijk zwembad. Bent u op zoek naar meer privacy? Dan reserveer ik graag voor u een privilege kamer. Bij een verblijf in dit kamertype kunt u gebruik maken van de Sandy Lane Village met een eigen restaurant, bar en zwembad (adults only).
Tijdens uw verblijf in deze regio kunt u uiteraard heerlijk relaxen, maar er zijn ook veel mogelijkheden om actief bezig te zijn. Wat te denken van kite surfen, een catamaran cruise, waterskiën, wakeboarden, jet-ski-en of parasailen? Natuurlijk kunt u ook de onderwaterwereld bewonderen met snorkelen of duiken. Er zijn er ook wat minder voor de hand liggende mogelijkheden om de onderwaterwereld te bezoeken, zoals een onderzeeboot of een onderwaterwandeling. En heeft uw wel eens gehoord van een sub-scooter (hierbij duikt u al zittend op een soort scooter onder leiding van een ervaren duiker ongeveer 3 meter onder het wateroppervlakte)? Ik vond het een hele bijzondere ervaring. 

Het bijzondere zuiden

U vervolgt uw rondreis op Mauritius en rijdt naar het zuiden. De komende 3 nachten verblijft u in het binnenland nabij het Black River Gorges National Park in het plaatsje Chamarel. Leuke excursies zijn de werkende rum destilleerderij Chamarel (ik kan een uitgebreide proeverij uit ervaring aanraden), een bezoek aan het Black River Gorges National Park met de gekleurde aarde, maar ook het Grand Basin wat onder meer bekend is om haar Hindoestaanse tempels en het drieëndertig meter hoge beeld van de god Shiva. Dit gebied is erg groen en geschikt voor mooie wandelingen naar onder meer een van de talrijke watervallen. Uw accommodatie Lakaz Chamarel ligt ook prachtig in de natuur waar u ook heerlijk kunt relaxen.
Deze afwisselende reis sluit u af met nog een paar dagen strand aan de zuidkust van het eiland. U verblijft 4 nachten in het All Inclusive Tamassa Resort, waar u lekker kunt uitrusten zodat u weer opgeladen terug naar Nederland vliegt.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Amsterdam – Mauritius
Dag 2: Aankomst Mauritius
Dag 2 – 3: Oostkust, Otentic Eco Tented Experience
Dag 4 – 5: Ile Aux Cerfs, Bubble Lodge
Dag 6 – 10: Noordoostkust, Veranda Point Aux Biches
Dag 11-13: Binnenland, Lakaz Chamarel
Dag 14-17: Zuidkust, Tamassa Hotel
Dag 18: Vlucht Mauritius – Amsterdam
Dag 19: Aankomst Amsterdam