Zuid-Afrika

Een rondreis in Zuid-Afrika is een afwisselende vakantie

In 2000 was ik voor het eerst in Zuid-Afrika en sindsdien heb ik mijn hart aan dit land verloren. Sinds die tijd heb ik Zuid-Afrika veel bezocht, omdat ik er maar geen genoeg van kan krijgen. Gelukkig deelt mijn man mijn passie en zijn wij zelfs in 2011 getrouwd in Zuid-Afrika!
Ik zeg altijd Zuid-Afrika is de wereld in één land. Het heeft voor ieder wat wils! Naast diverse safarigebieden (nationaal of privé en ook malariavrij), is er ook het prachtige berggebied de Drakensbergen op de grens met Lesotho (mijn persoonlijke favoriet), de uitgestrekte vlaktes in de Noord-Kaap, authentieke heuvels in de Wild Coast en de ongerepte stranden in KwaZulu-Natal. Maar ook de hippe West-Kaap met Kaapstad en de wijnlanden is iets wat u niet mag missen. Bent u op zoek naar een authentiek stukje Zuid-Afrika? Dan is het prachtige ongerepte noordoosten (Mpumalanga en Limpopo) echt iets voor u! Hier heb ik zelfs overnacht bij de lokale bevolking om mee te kunnen maken hoe het leven is in een klein dorp.
Of u nu een rondreis met uw familie wilt maken of juist alleen met uw partner, Zuid-Afrika heeft elke doelgroep iets te bieden. Uiteraard help ik u graag mee te ontdekken wat uw ideale Zuid-Afrika reis is.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond wat inhoud dat de seizoenen tegenovergesteld zijn aan Nederland. Het land heeft een gematigd klimaat en staat bekend om de lange, zonnige dagen en kan prima het hele jaar bezocht worden. Tussen de verschillende regio’s zijn overigens wel grote verschillen. In het noorden is het in onze schoolvakantie (juni, juli en augustus) winter, maar is het wel de droge periode. Het voordeel in deze periode is dat de natuur even stil staat en de dieren gemakkelijker te spotten zijn. U dient dan wel een extra dikke trui en jas mee te nemen. De West-Kaap is in deze periode juist wat kouder en wel nat. In onze winter (december/januari) is het zomer in Zuid-Afrika. Dit is wel de drukste periode, omdat de Zuid-Afrikanen dan zelf ook vakantie hebben.
Ik vind zelf het voor- en najaar prettige periodes om in Zuid-Afrika te reizen. In het voorjaar (oktober/november) staat alles in bloei en is er overdag een aangename temperatuur. Het najaar (maart/april/mei) is daarentegen voor ons Europeanen erg lekker om alvast wat warmte te krijgen na onze winter. Ik neem graag de periodes met u door om te kijken welke reisperiode het beste bij u en uw reiswensen past.

Manier van reizen in Zuid-Afrika

Het land is bijna 30 keer zo groot als Nederland. Dit is net zo groot als Frankrijk, Spanje en Portugal bij elkaar! In Zuid-Afrika kan perfect gereisd worden met een huurauto. Tijdens al mijn reizen heb ik zelf gereden, waarvan ook een aantal keren alleen! Het land leent zich uitstekend voor een self-drive met een goed wegennetwerk en over het algemeen ook een goede bewegwijzering. Maar het is ook mogelijk rond te reizen met een privéchauffeur, per trein, per vliegtuig of zelfs met een kleine internationale groep. En dit alles kan ook gecombineerd worden. Uw wensen zijn de basis van uw reis op maat!

Inspiratie voor reizen

Ter inspiratie voor een reis naar Zuid-Afrika of een van de andere Afrikaanse landen, heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u uw land(en) naar keuze en eventueel thema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen Zuid-Afrika aanklikt, ziet u alle inspiratiereizen voor Zuid-Afrika.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!